top of page

Alles over moerbei zijde.

Moerbei zijde is de beste kwaliteit zijde die er bestaat en daarom super goed geschikt voor een kussensloop, aangezien we daar gemiddeld 8 uur per dag op doorbrengen. 

 

Maar waar komt moerbei zijde vandaan?

Het wordt gemaakt door de zijde rupsen, Bombyx Mori, die alleen de bladeren van de moerbei boom eten. De larven van Moerbeirupsen worden gefokt in gevangenschap en de zijde wordt gewonnen van de cocon. Het volledige productieproces en het milieu van de zijderups larve worden streng gecontroleerd, dit is te controleren met het OEKO-TEX certificaat.

 

De draad van de moerbei zijde cocon is parelwit, heel gelijkmatig, fijn en extra lang, één cocon is goed voor gemiddeld 1500 meter zijdedraad! Die lengte zorgt er o.a. voor dat de zijdekussensloop erg glad aanvoelt en een mooie glans heeft. De draad is daarnaast ook extreem sterk en ook zeer duurzaam.

Meer zelfs, moerbei zijde is de sterkste natuurlijke vezel ter wereld. Als je de moerbei zijde vezel zou vergelijken met een staaldraad van dezelfde diameter, dan is de moerbei zijde zelfs sterker dan het staal!

 

Hoe weet je of jij de beste zijde koopt? 
Zijde heeft als 100% natuurlijk product hele interessante eigenschappen en veel voordelen te bieden. Al hangen die voordelen wel sterk af van het soort zijde. Wist je ook dat niet alleen het soort zijde, maar ook het aantal mm of ‘momme’ een rol speelt in de kwaliteit van je zijde kussensloop? Lees onder het artikel meer over momme.

Let op, er bestaat nog steeds wat verwarring over het verschil tussen zijde en satijn. Satijn is geen materiaal maar een weeftechniek en is vaak gemaakt van synthetische polyester.

 

Onze moerbei zijde kussenslopen en producten zijn gecertificeerd met het OEKO-TEX Standaard 100 certificaat. Er word geen kunstmest, pesticiden en chemicaliën gebruikt tijdens het proces.  

 

Momme – afgekort ‘mm’ – is een Japanse maateenheid die het gewicht per vierkante meter zijde aangeeft en slaat dus eigenlijk op de kwaliteit van de zijde. Hoe hoger de momme:  Hoe duurzamer de zijde en hoe geschikter voor regelmatig gebruik Hoe frisser de zijde zal blijven aanvoelen bij hoge temperaturen (22mm is ideaal)  Hoe meer zijde gebruikt word en hoe zachter, gladder en luxueuzer de zijde zal aanvoelen Hoe meer soepel de zijde is en hoe mooier het zijde kussensloop dus zal vallen en presenteren op jouw bed Vanaf 22 momme zijde (dit komt overeen met ongeveer 100 g/m2) spreken we van topkwaliteit en geniet je optimaal van de voordelen van zijde. Dit is ook waarom wij alleen 22mm verkopen.

De voordelen

Hypoallergeen

Zijde is een hypoallergeen product van zichzelf (zeg maar doei tegen huisstofmijt!), daarnaast nestelen bacteriën zich niet graag in zijde door de vocht en klimaat regulerende eigenschappen en is het dus ook antibacterieel. Het materiaal zorgt voor een antistatische eigenschap waardoor er geen stof ontwikkeling in het kussensloop plaatsvindt. Hierdoor is het ideaal voor mensen met onder andere een huisstofmijt allergie. Zijde heeft als bijkomende eigenschap dat het de talgproductie in het gezicht en het haar reguleert. Doordat zijde minder wrijving aan de huid veroorzaakt, wordt er automatisch minder talg aangemaakt. Heel positief voor wie last heeft van een vette huid of vet haar. Door de gladheid van zijde wordt slapen op een zijden kussensloop vaak aangeraden aan mensen met een gevoelige huid, acne, psoriasis of eczeem.

Anti veroudering

Anti transpiratie

De 18 aminozuren die dit product bevat, zorgen ervoor dat het vochtgehalte van de huid op peil blijft. Waardoor je huid gehydrateerd blijft en nachtcrèmes op het gezicht blijven. Daardoor heeft zijde ook een positief effect op de gevoelige en droge huid. Daarnaast biedt het de huid weinig weerstand door de gladheid. Dit vertraagd het verouderingsproces van de huid. Het heeft de eigenschap glad te maken in plaats van te kreuken. Zijde is zo glad dat je huid eroverheen glijdt. Na een nachtje slapen op een zijde kussensloop zal je opstaan zonder slaapvouwen in het gezicht, op die manier kan je rimpels op lange termijn vermijden.

En dat willen we toch allemaal?

Een zijden kussensloop zorgt voor een zeer goede transpiratievocht afvoer tijdens de slaap. Dit komt doordat de vezel 30% van zijn eigen vocht kan opnemen. Zijde zorgt er ook voor dat dit vocht snel wordt afgegeven aan de buitenlucht, in tegen stelling tot de meeste andere goed vocht opnemende materialen, hierdoor blijft ook het kussen koel aanvoelen. Mensen die ‘s nachts veel transpireren zullen hier minder last van hebben en daardoor beter uitgerust wakker worden. 

Anti-BEDhaar

Zijde zorgt er niet enkel voor dat je haar minder rap vettig wordt en gehydrateerd blijft, het is ook het geheim voor glad en glanzend haar!

Pure zijde laat het haar glijden i.p.v. er aan te trekken, af te breken of te beschadigen. Het zorgt voor glad, glanzend en zacht haar zonder vet te maken. Het verlengt je haarstijl en geföhnde coup. Ideaal voor onze CurlyGirl, je hoeft veel minder lang te re-freshen. Sta jij ’s morgens vaak op met haar dat volledig in de knoop ligt? Door te slapen op een zijden kussensloop kan je een bad (bed) hair day vermijden.

bottom of page