top of page

Waarom is krullend haar droger dan stijl haar?

Bijgewerkt op: 9 apr.

Krullend haar is over het algemeen droger dan steil haar om verschillende redenen:

  1. Structuur: Krullend haar heeft een andere structuur dan steil haar. De natuurlijke vorm van krullend haar zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën die door de hoofdhuid worden geproduceerd, moeilijker langs de haarschacht kunnen reizen. Hierdoor kan het haar minder vocht vasthouden, waardoor het droger wordt.

  2. Sebumverdeling: Het talg of de natuurlijke oliën die door de hoofdhuid worden geproduceerd om het haar te hydrateren, hebben moeite om zich door de krullen te verspreiden. Het talg heeft de neiging zich gemakkelijker te verspreiden over steil haar, waardoor het beter gehydrateerd blijft. Bij krullend haar blijft het talg vaak vastzitten bij de haaraanzet, waardoor de uiteinden van het haar droger zijn.

  3. Vochtverlies: Krullend haar heeft de neiging vocht sneller te verliezen dan steil haar. Dit komt omdat de krommingen en bochten in krullend haar de cuticula (buitenste laag van het haar) kunnen openen, waardoor vocht kan ontsnappen. Dit maakt het haar vatbaarder voor uitdroging en frizz.

  4. Omgevingsfactoren: Omgevingsfactoren zoals warmte, zonlicht, koude temperaturen en lage luchtvochtigheid kunnen ook bijdragen aan de droogheid van krullend haar. Deze factoren kunnen de natuurlijke vochtbalans van het haar verstoren en bijdragen aan uitdroging.


Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle krullen hetzelfde zijn en dat de mate van droogheid kan variëren. Het is essentieel om een goede haarverzorgingsroutine te volgen die specifiek is afgestemd op krullend haar, inclusief het gebruik van hydraterende producten, een zijden kussensloop en het vermijden van hitte en andere schadelijke behandelingen.


Helpt een zijden kussensloop ook?

Ja, een zijden kussensloop kan zeker helpen bij het behouden van de hydratatie en het verminderen van de droogte van krullend haar. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een zijden kussensloop:

  1. Minder vochtverlies: Zijde staat bekend om zijn gladde en niet-absorberende textuur. In tegenstelling tot katoen of andere materialen absorbeert zijde niet zo veel vocht uit het haar. Hierdoor behoudt het haar meer van zijn natuurlijke oliën en vocht, waardoor het minder snel uitdroogt.

  2. Minder wrijving: Krullend haar is gevoeliger voor wrijving, wat kan leiden tot klitten, kroes en beschadiging van de haarschubben. Een zijden kussensloop heeft een glad oppervlak waardoor het haar gemakkelijker over het kussen kan glijden, met minder wrijving. Dit helpt om knopen en klitten te verminderen en de integriteit van het haar te behouden.

  3. Minder pluizen: Door de verminderde wrijving en het behoud van de natuurlijke oliën kan een zijden kussensloop helpen om de pluis van krullend haar te verminderen. Het haar blijft gladder en de haarschubben worden niet zo snel verstoord, wat resulteert in minder pluizig haar.

Hoewel een zijden kussensloop geen magische oplossing is voor het droogheidsprobleem van krullend haar, kan het zeker een positief effect hebben. Het is echter ook belangrijk om een gezonde haarverzorgingsroutine te volgen, inclusief hydraterende producten en regelmatige deep-conditioning behandelingen, om de optimale hydratatie van krullend haar te behouden.86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ranken

留言


bottom of page